DOR de casă

Reîntoarcerea din vacanță nu este momentul meu preferat. Recunosc, păstrez în suflet nostalgia pentru zilele frumoase de vară, tălpile desculțe pe nisipul fierbinte și glasuri vesele de copii. Și mi-e DOR….

Ne dorim cu toții vacanțe fără ceas și program, fără sfârșit…și ne trezim la finalul lor, cu DOR de casă, DOR de micile tabieturi, DOR de pisica din vecini care ne întâmpină dimineața cu un mieunat, DOR de teiul de pe stradă, DOR de colegi, DOR de rutina noastră, de familiaritate și cunoscut.

Dorurile mele
N-au întruchipare,
Dorurile mele-s
Frunze pe cărare.
 (O. GOGA)

Ție de ce ți-e dor?

Prietenii noștri de la Metal Creativ ne-au povestit despre ”DOR DE CASĂ, dor de plăcinte învârtite, de pridvorul copilăriei, de tihna de altădată, dor de odinioară”, inspirația lor pentru banca DOR , o minunăție manufacturată din oțel perforat, cusută cu lână vopsită ecologic, în culorile din ștergarele bunicii.

Bancă DOR
Banca DOR, Metal Creativ, HOMEPRODUCT

Banca metalică DOR  are rol practic și decorativ, având cusute manual cu lână motive tradiționale românești din zona Moldovei. Utilizând tehnica cusutului pe tablă perforată din oțel, inventată de Metal Creativ, banca metalică DOR își poate găsi locul în interiorul sau în curtea casei tale.

Ideală pentru a fi amplasată în zona de așteptare sau primire oaspeți a hotelurilor, restaurantelor, instituțiilor publice sau în zona de recepție a companiilor private, DOR atrage atenție și asigură o primire memorabilă.

https://www.homeproduct.ro/etno/scaune/banca-dor-463.html
DOR negru

Datorită materialului din care este realizată, piesa de mobilier este special concepută pentru a fi extrem de rezistentă și confortabilă. Lateralele băncii sunt decupate cu forme tradiționale vechi care simbolizează steaua în opt colțuri. Banca DOR se poate personaliza la comandă: culori, motive tradiționale, laterale.

Tu ce faci, când ți-e DOR?

Poveștile de viață by HOMEPRODUCT

Fibra și glasul lemnului

”Știți, eu vin acasă, seara, după o zi plină de proiecte și evenimente. Și când mă așez la masă, ating cu palma suprafața aspră din lemn….iar fibra lemnului îmi vorbește. Îmi amintește de copilărie, de vacanțele în care umblam desculț peste câmpuri și prin pădure, de mirosul ploii de vară și al lemnului ud. Și mă simt viu. Mă simt fericit. ”

De la Reghin la Milano

În urmă cu exact 2 ani, urcam scara care duce în fabrica MobilaDalin de la Reghin, în zumzet de mașinilor de cusut și ciocane de tâmplari. Am învățat să înțeleg ce stă în spatele unui produs de mobilier alături de managerul firmei, să văd detalii alături de echipa de la controlul calității și să cunosc clienții, prin experiența echipei de vânzari.

Mobilierul produs la Reghin, sub ochiul atent al unei familii de ingineri și specialiști, ajunge în casele din România și în alte țări europene de peste 20 de ani și ne îndeamnă să ne bucurăm de viață: Enjoy Living, acesta este motto-ul MobilaDalin.

Bucovina Homeproduct
Bucovina de la MobilaDalin

Muzica mașinii de cusut, inspirația designerului și a prietenului Mihai Grama și multă pasiune pentru mobilierul de calitate, au dus MobilaDalin și proiectul ETNO, de la Reghin la Milano.

Astăzi, la Salone del Mobile di Milano, echipa MobilaDalin expune produse minunate, de inspirație tradițională. De la canapeaua Bucovina la fotoliul Tarka, designul de produs a dus mai departe tradițiile românești, modul de locuire tradițional și a reinventat bucuria mobilierului simplu, a formelor rotunjite și a dragostei pentru culoare.

Felicitări pentru drumul parcurs, MobilaDalin și mult succes!

 

Bucătărie în nuanțe de roz

Care este camera unde petreci cel mai mult timp? Hmm, în afară de birou, cred că bucătăria este locul cel mai folosit din casă. Cel puțin așa este în casa mea. De aceea, am instalat un televizor, pentru a supraveghea friptura  însoțită de muzică sau chiar de un film. În bucătărie verific facturile și temele copilului, acolo scriu felicitările de Crăciun și planific ședința cu părinții. În bucătărie vorbesc la telefon și, la sfârșitul zilei, pun 2 scaune unul lângă altul ca să-mi întind picioarele, în așteptarea unui nou episod din Vikingii J

Deci am stabilit: bucătăria este importantă (= trebuie să ne inspire prin designul ei), o folosim mult (= mobilierul trebuie să fie practic și rezistent) și uneori ne prind  orele târzii (= scaunele trebuie să fie comode).

Designerul Simona Ungurean (www.simonette.ro) recomandă pentru bucătărie o amenajare veselă, practică și în același timp adaptată unui spațiu în care se trăiește frumos. Amenajarea de mai jos folosește albul, în conbinație cu un roz pal, iar pentru contrast, propune o masă suplimentară și 2 scaune de culoare gri, în zona fostului balcon, acum o extensie a bucătăriei.

Scaune și masă Tokyo de la HOMEPRODUCT
Amenajare interioară în culori pastel

Să vedem ce stă la baza recomandării designerului:

Masa Tokyo cu scaune matlasate a fost aleasă datorită designului minimalist, care permite integrarea cu un mobilier de bucătărie existent sau unui mobilier nou, în culori neutre. Culoarea mesei Tokyo poate fi aleasă în funcție de dorința ta, de la alb, crem, fag sau nuc, până la wenge sau gri. Masa este manufacturată din lemn de fag și MDF și este un design Mihai Grama pentru MobilaDalin.

Masa cu scaune HOMEPRODUCT
Masă și scaune Tokyo, producător MobilaDalin, achiziționate de pe www.homeproduct.ro

Scaunele Tokyo simple sau matlasate au fost alese pentru confortul lor, pentru designul simplu și dimensiunile reduse (da, lățimea scaunului de 45 cm permite utilizarea chiar ți în bucătării minuscule). Dar argumentul decisiv este: scaunele sunt DEHUSABILE. Da, este corect. Husele scaunelor se pot spăla sau chiar înlocui, dacă dorești. Poți alege scaunele Tokyo în varianta simplă (scaune tapițate, confortabile) sau matlasate. Ambele variante sunt dehusabile. Scaunele matlasate au, în plus, posibilitatea alegerii unei culori suplimentare a tighelelor (cusăturile decorative) pe care le poți asorta cu decorul tău preferat.

Fiind vorba de bucătărie, recomandăm stofele din  colecția Aqua Clean, tratate cu un strat molecular invizibil ce împiedică penetrarea substanțelor colorate în interiorul fibrei și previne murdărirea materialului. Țesăturile Aqua Clean se curăță prin tamponarea cu apă. Vezi mai multe informații despore tehnologia Aqua Clean.

Amenajarea noastră a fost realizată în toamna anului 2016, pentru o familie cu o fetiță de 4 ani din Târgu Mureș. Dupa 3 luni de utilizare, scaunele au fost curățate de mai multe ori, în locurile unde micuța Maia a lăsat amprente de ciocolată sau sos de roșii. Alegerea materialului de acoperire a fost un succes, iar bucătăria în culori deschise este spațiul preferat al tinerei familii, în fiecare zi.

Dacă ți-a plăcut bucătăria prezentată, poți comanda produsele recomandate de Simona pe site-ul www.homeproduct.ro , secțiunea Dining. Dacă preferi alte culori, poți alege din peste 120 de varianțe de stofe din colecțiile producătorului MobilaDalin. La alegerea stofei, vezi simularea culorii precum și calculul de preț pe materialul și tipul de scaun ales. Produsele se pot comanda ușor, online, și vor fi livrate la adresa indicată în maxim 15 zile.

Îți dorim o primăvară frumoasă!

Galben de primăvară

Multe din proiectele de amenajare încep cu selecția culorilor preferate și a stilurilor de evitat. Uneori, designerul devine un fin psiholog, care transpune preferințele clienților de stil și culoare, în obiecte de mobilier și decorațiuni punctuale.

Deși una din culorile preferate ale designerilor de interior, regăsită în multe colecții ale marilor producători de mobilier, galbenul este o culoare mai rar întâlnită în casele noastre. Iată de ce, când am primit proiectul designerului Simona Ungurean pentru amenajarea unui dormitor în culori îndrăznețe, mi-am dorit să –l împărtășesc cu voi.

Mihaela din Tg. Mureș și-a dorit un dormitor luminos, vesel și non-conformist. Conceptul de amenajare a fost realizat în jurul tabloului, deja achiziționat, și al preferinței pentru culorile îndrăznețe și al imprimeurilor vii, care fac parte din vestimentația obișnuită a Mihaelei.

Rezultatul a fost un proiect construit pe culorile negru – alb – galben – combinații, unde peretele negru și podeaua albă contribuie la realizarea unui ansamblu luminos, viu, vesel și îndrăzneț.

Fotoliile din colecția Toledo de la MobilaDalin, au fost alese de designer pentru liniile plăcute și versatilitatea sa.  Ele au fost personalizate prin alăturarea materialului pepit alb-negru cu catifeaua galbenă, care aduce un plus de căldură și veselie în încăpere.

Prețul fotoliului Toledo în combinația propusă este de 525 lei și a fost achiziționat online de pe www.homeproduct.ro.

Dacă te inspiră culoarea galbenă, poți obține și tu o amenajare în culori îndrăznețe, cu o canapea, scaunele din bucătărie, sau un fotoliu în colțul acela gol, din dormitor.

Toledo
Fotoliu Toledo
Chesterfield
Canapea și fotoliu London Chesterfield
Anatolia fotoliu Galben
Fotoliu Anatolia
Anatolia taburet
Taburet Anatolia

 

Producție ecologică

Obiectele de mobilier, pe parcursul folosirii, eliberează în încăpere compuși chimici utilizați în fazele procesului de producție. Cum se manifestă acest lucru? Iată doar 3 exemple:

1. Mirosul
Când aduci acasă un obiect de mobilier, mirosul specific rămâne în casă, cel puțin câteva zile. Îl asociem, în mod greșit, cu mirosul de “nou” și aerisim temeinic, zile în șir.

2. Alergiile
Dacă ești predispus(ă) la alergii, ai o piele sensibilă, sau copiii tăi intră în contact cu materialul de acoperire al canapelei, poți remarca iritații, strănut sau chiar simptome mai severe.

3. Astenie, apatie, oboseală
Reacțiile corpului nostru la compușii chimici din mediu sunt dintre cele mai diverse. Stările de apatie sau oboseală cronică pot fi, și ele, influențate de poluare sau nivelul ridicat de chimicale la care suntem expuși.

De aceea, producătorul ABIES a ales producția ecologică, respectiv manufacturarea unor produse de mobilier cu un impact minim asupra sănătății oamenilor și asupra mediului înconjurător prin folosirea atentă a celor mai bune materii prime și materiale din domeniu.

“La ABIES, angajamentul nostru este că în procesul de producție al obiectelor de mobilier, nu se utilizează substanțe interzise sau periculoase cum ar fi plumb, cadmiu, crom, mercur și compușii lor, nici compuși tri-organici de staniu.”

Poți vedea o selecție de produse ecologice, manufacturate de ABIES, aici.

Primăvară plină de culoare

Primăvara este, pentru mine, momentul în care mă uit cu atenție la casa mea, adun veșnicele pături și le ascund până la toamnă, re-aranjez obiectele ușoare de mobilier, sau adaug câte un nou decor. Lumina mai puternică ne ajută, cred, să vedem mai bine imperfecțiunile 🙂

Am lucrat mulți ani pentru un mare producător de vopsele și materiale de finisaj, iar primăvara era momentul lansării unor colecții noi de culori, pe care le încercam și eu, uneori, acasă. De atunci, în fiecare primăvară mă uit în jur, caut noutăți, schimb câte ceva în casă sau in viață. Astăzi, colorez mai puțin pereții (spre ușurarea familiei), dar mă bucur de colecțiile de materiale textile și aleg obiecte de mobilier moderne pentru case frumoase.

Vă doresc o primăvară în tonuri de verde (dacă doriți să fiți în ton cu moda  sezonului via #InstitutulPantone) sau galben, de la florile minunate care ne împodobesc grădinile și parcurile.

Minunatele covoare

În perioada 14-16 Ianuarie, orașul german Hanovra a găzduit bine-cunoscutul târg DOMOTEX, locul unde aflăm, în fiecare an, care sunt tendințele în designul covoarelor și ce ne propun marii producători pentru anul/anii următori.

Lâna din Australia sau Iran, mătasea din China, bumbacul egiptean, tu ce compoziție ai alege pentru covorul care îți atinge picioarele, la finalul unei zile grele de lucru? Covorul pe care copilul tău face primii pași?

România era, nu demult, o țară renumită pentru lâna și covoarele ei. Astăzi, peste 80% din covoarele comercializate în România sunt importate. Majoritatea, țesute la mașină, din fibre sintetice.

În copilărie, pe drumul spre casa bunicii mele, treceam pe lângă fabricile de covoare renumite, unde se lucra zi și noapte. Vedeam baloții cu lână, mosoarele de ață, utilajele strălucitoare de țesut. Dar mai ales femeile mă fascinau, cu mâinile lor iuți ce legau câte un fir, potriveau un mosor sau finisau un model. Eram fermecată să privesc prin ferestrele deschise, vara, să aud zgomotul inferna al mașinilor de țesut și să văd țesătoarele, la lucru. Apoi, războaiele de țesut s-au oprit, iar strada Uzinei a devenit gri și părăsită.

Astăzi, un renumit producător german de covoare a ales să reia producția de covoare, în România. Și covoarele de lână țesute la Sibiu de mâini iscusite, concurează cu alte covoare frumoase, la Târgul de covoare Domotex, Hanovra.

Un început de an 2017 minunat!

 

 

Timpul este noul lux

HOMEPRODUCT este despre … mobilier și accesorii pentru case frumoase de fapt, pentru o viață frumoasă. Pentru că noi, la HOMEPRODUCT  credem că mediul în care trăiești îți poate influența starea de spirit și te poate face fericit. Nu, nu este vorba de un documentar Discovery despre impactul pe care îl are mediul asupra noastră. Deși merită aruncat un ochi și pe cifre.

În ultimii 15 ani, am trăit printre vopsele, tapete, culori, mobilier și decorațiuni. Am vizitat târguri, am discutat cu producători, am văzut fabrici în România și în alte țări din Europa. Am înțeles că luxul este, dincolo de modă, strălucire și brand, ordinea pe care ochiul o percepe și corpul o simte, la contactul cu mediul. Luxul înseamnă miros de lemn, de piele și de lână. Luxul este o canapea fabricată fără chimicale, cu grijă pentru sănătatea ta. Luxul este armonie, calitate, durabilitate.

Astăzi, timpul este noul lux. Îl căutăm cu îndârjire, tocmai pentru a-l schimba pe produse și experiențe, într-o spirală parcă fără final.

La HOMEPRODUCT, timpul tău este prețuit. Noi alegem pentru tine și îți propunem produse de mobilier și accesorii din portofoliile unor producători cu tradiție. Te ajutăm să te informezi și îți oferim sfaturi despre produsele pentru casă și cum să le cumperi, în Ghidul de cumpărături. Îți oferim posibilitatea să alegi culorile dorite, pentru interiorul tău, și îți livrăm produsele comandate acasă, fără efort.
Și dacă ai nevoie de mai mult, îți recomandăm designeri de interior care te vor ajuta să modelezi mediul în care vrei să trăiești frumos.

Bine ai venit!
Simona Mărginean, Fondator

Căutăm pentru tine

Am copilărit la Sibiu și Cisnădie, într-un mediu plin de viață și bucurie. Bunicii mei locuiau într-o veche casă săsească, cu mobilierul tradițional din care îmi amintesc dulapurile încăpătoare, cu geam rotund și perdeluțe de dantelă, care miroseau a flori de câmp uscate.

Păstrez și acum amintirea mesei din lemn masiv, care era scoasă afară în zilele calde de vară, când bunica mea punea masa pentru copii și nepoți, cu supă de găluște și plăcintă cu măr și scorțișoară.

Când am vizitat prima oară fabrica Montana, am regăsit atmosfera caselor din copilăria mea, cu mobilier solid din lemn masiv, folosit de mai multe generații.

Trăim într-o societate care promovează consumul, schimbăm în fiecare an telefonul cu un nou model, sau garderoba, în funcție de modă. Cumpărăm mobilier ieftin, pentru că ne gândim că îl vom schimba curând.

În timp, am învățat că mobilierul de calitate este o investiție emoțională și financiară. Masa în jurul căreia se strânge întreaga familie, dulapul marcat cu creionul, biblioteca în care se adună, an după an, cărțile preferate – toate acestea sunt martori tăcuți ai vieții noastre. Trăim frumos atunci când construim amintiri durabile.

Bucură-te de selecțiile de produse de mobilier din lemn masiv!