ABIES este o societate privată, cu capital integral românesc, ce activează pe piața europeană a industriei mobilei și este înființată în anul 1996.

Obiectul principal de activitate pentru ABIES este producția de mic mobilier și mobilier tapițat, având în structura de fabricație o gama interesantă de produse, printre ele cele mai reprezentative fiind producția de scaune, fotolii și canapele fixe, fotolii și canapele tip recliner cu sisteme electrice sau mecanice, mese, măsuțe, etajere din lemn masiv.

Fabrica de Mobila ABIES are în prezent o suprafață de producție de 6700 mp și 100 de angajați, care produc zilnic aproximativ 100 de piese de mobilier.

După 20 de ani de experiență în fabricarea unor componente și obiecte de mobilier premium, exclusiv pentru parteneri din țările vestice (Vestul Europei), mobilierul produs la ABIES este astăzi disponibil și pentru clienții din România.

Afacere de familie 
Afacere de familie aflată la a doua generație, ABIES beneficiază de expertiza tehnică, cunoștințele și experiența fondatorilor Eugenia și Romulus Spătaru, ingineri cu diplomă în Ingineria Lemnului dar și de energia, deschiderea către nou, spiritul organizatoric și competențele în inginerie și economie ale tinerilor Iulia și Andrei Spătaru.

Tehnologie, calitate și responsabilitate 

Astăzi fabrica ABIES este una din cele mai tehnologizate și moderne din România, cu un sistem de management inovator, dezvoltat pe principii de calitate constantă, muncă in echipă, eficiență și productivitate.

Obiectivul ABIES a fost in mod constant de aliniere la standardele tehnologice și de producție ale partenerilor externi de introducere permanentă a know-how-ului, cu dinamism în procesul de fabricație.

În procesul de producție ABIES folosește materii prime și materiale de calitate, naturale, acordând o atenție constantă detaliilor, care se traduce prin proceduri de lucru și control al calității. Tehnologia CNC ( computer numerical control ), echipamente complexe dotate cu sisteme de comandă și control numeric al deplasărilor și al prelucrărilor, utilizată la ABIES, permite obținerea unor prelucrări de precizie cu rezultate impecabile din punct de vedere al designului de produs și al interschimbabilității elementelor și subansamblelor în cadrul produsului. În același timp, un mare avantaj al tehnologiei este că reduce substanțial zgomotul și praful inerent procesului de prelucrare a lemnului , ceea ce conduce la creșterea calității vieții pentru angajații ABIES, un alt obiectiv major al managementului din companie, astfel investind an de an în condiții de viață, de muncă și de mediu.

Producția de mobilier

Obiectele de mobilier produse la ABIES sunt fabricate din lemn de fag, nuc, stejar, paltin, cireș sau mesteacăn și placi semifabricate de placaj din fag sau mesteacăn, ceea ce asigură durabilitate și calitate desăvârșită modelelor.

Canapelele, fotoliile și scaunele produse de ABIES au în componență straturi de poliuretan și spumă cu memorie, precum și materiale de acoperire exclusiviste din stofă de lână sau piele naturală ( de bovină ) de cea mai bună calitate.

Portofoliul ABIES include produse modulare, cu diferite componente acționate electric, cu scopul de a aduce un plus de confort și funcționalitate.

Canapelele și elemente de colț, modulare, realizate pe o structură din placaj de mesteacăn sau fag de 18 mm grosime și lemn masiv de fag, cu arcuri sinusoidale și poliuretan format din trei straturi, dintre care un strat cu poliuretan cu memorie pentru un nivel de confort desăvârșit.

Fotoliile și scaunele cu schelet metalic și spumă poliuretanică sunt realizate din cele mai bune materiale, au fost concepute ca produse funcționale, atractive estetic și cu o durabilitate de viață ridicată.

Fotoliile și canapelele cu mecanisme relax acționate electric, sunt destinate atât utilizării casnice, pentru sălile de recreere ale companiilor cât și pentru centre de întreținere, clinici și spitale.

Funcția de relax atât pentru spătar cât și pentru șezut, chiar și funcția de stay-up, sunt extrem de utile și pentru vârstnici sau adulți cu probleme de sănătate, contribuind la creșterea calității vieții pentru ei cât și pentru familie și îngrijitori.

Mesele, măsuțele, etajerele sunt realizate din lemn masiv de nuc, frasin, cireș, fag, utilizând tehnologia CNC cu rezultate impecabile ca design și durabilitate.

 

Producția ecologică

Obiectele de mobilier, pe parcursul folosirii, eliberează în încăpere compuși chimici utilizați în fazele procesului de producție.

De aceea la ABIES ne preocupă realizarea unor produse de mobilier cu un impact minim asupra sănătății oamenilor și asupra mediului înconjurător prin folosirea atentă a celor mai bune materii prime și materiale din domeniu.

La ABIES, angajamentul nostru este că în procesul de producție al obiectelor de mobilier, nu se utilizează substanțe interzise sau periculoase cum ar fi plumb, cadmiu, crom, mercur și compușii lor, nici compuși tri-organici de staniu.

citeste tot

Produse marca Abies

Fotoliu și taburet Ravenna
1.669 RON

Design și confort, finisaj impecabil, pentru cele mai înalte așteptări

Fotoliu Bari
1.415 RON

Prestanță, design și confort, într-un finisaj impecabil

Fotoliu Orsk redus
Fotoliu Orsk
2.250 RON 2.500 RON

Fotoliul Orsk completează minunat încăperea, îți bucură prvirea și simțurile, în fiecare zi.

Canapea B-Box 2 locuri
4.200 RON

Canapea fixă modernă, cu linii simple, inspirată de designul anilor 60. Confort ideal datorită straturilor de spumă cu memorie și a stofelor calitate premium.

Fotoliu Esperanza
1.469 RON

Fotoliu modern, cu design avangardist, care oferă un confort desăvârșit

Canapea Orsk redus
Canapea Orsk
3.510 RON 3.900 RON

Canapea în stil nordic elegant, pentru case frumoase.

Fotoliu B-Box
2.699 RON

Fotoliu modern și confortabil, în stil nordic

Fotoliu și taburet Esperanza
1.859 RON

Fotoliu modern, cu design avangardist, care oferă un confort desăvârșit

Fotoliu Filigrano electric
5.369 RON

Fotoliu cu mecanism acționat electric, pentru un plus de relaxare

Colțar Otis
10.350 RON

Colțar elegant și funcțional

Măsuța Davos
1.200 RON

Măsuță versatilă, cu design minimalist și elegant.

Fotoliu Filigrano mecanic
3.899 RON

Fotoliu cu mecanism relax, oferă un grad ridicat de confort

Canapea B-Box 4 locuri
6.300 RON

Canapea fixă modernă, cu linii simple, inspirată de designul anilor 60. Confort ideal datorită straturilor de spumă cu memorie și a stofelor calitate premium.

Colțar B-Box
7.449 RON

Canapeaua B-Box este modulară și permite configurarea în funcție de spațiul disponibil. Colțarul este realizat din Canapea 4 locuri și un taburet care poate fi așezat după dorința ta.

Măsuță Como triunghi
419 RON

Măsuță de cafea modernă, din lemn de nuc, cu finisaje impecabile

Canapea B-Box 3 locuri
4.500 RON

Canapea fixă modernă, cu linii simple, inspirată de designul anilor 60. Confort ideal datorită straturilor de spumă cu memorie și a stofelor calitate premium.

Masă Como pătrat
2.069 RON

Masă modernă, din lemn masiv de nuc, cu design deosebit

Masă Como triunghi
2.489 RON

Masă modernă, din lemn masiv de nuc, cu design deosebit

Scaun Tilga
1.100 RON

Scaun spumat clasic, versatil, ușor de integrat în casa ta

Scaun Marry
1.129 RON

Scaun spumat elegant, design de inspirație nordică

Scaun Valetta
1.170 RON

Scaun spumat clasic, design de inspirație nordică

Scaun Varese
1.135 RON

Scaun spumat cu spătar confortabil, design modern de inspirație nordică

Fotoliu Padova
1.885 RON

Fotoliu modern, cu design compact

Scaun Cherry
1.210 RON

Scaun spumat elegant, design de inspirație nordică

Fotoliu Chic set
7.259 RON

Ansamblu de fotoliu cu măsuță şi taburet, cu design modern